Regio: Utrecht, Leidsche Rijn, Vleuten, De Meern, Maarssen

Regio: Utrecht, Leidsche Rijn, Vleuten, De Meern, Maarssen, Harmelen

K

Turkan Kloosterziel – Akdeniz

Over Turkan

Ik ben Turkan. Een Utrechtse met, ja je raadt het vast wel, een Turkse achtergrond. Ik ben moeder, kindercoach en hoogsensitief.

Mogelijk heb je wel eens iets gehoord over hoogsensitiviteit of de andere benamingen HSP of hooggevoeligheid. Misschien ben je er al goed mee bekend óf juist nog helemaal niet. Jammer genoeg wordt hoogsensitiviteit nog veel te vaak gezien als bescheidenheid of verlegenheid en niet als kracht. Óók binnen de multiculturele samenleving, waarin het nóg minder bekend is. Hier wil ik verandering in brengen.

Even terug in de tijd: Stel je een voorbeeldig, rustig en braaf meisje voor. Een meisje dat nooit voor moeilijkheden zorgde en anderen niet tot last wilde zijn. Een meisje dat haar best deed om iedereen te laten meedoen, óók het kind dat vergeten óf buitengesloten werd. 

Maar van binnen voelde dit meisje zich anders dan anderen. 

Ze stond altijd ‘aan’ en was meer gericht op de ander. Dit meisje had in no-time door wat voor sfeer en emoties er in een ruimte hingen. Ze zag sneller en eerder wat een ander nodig had dan wat ze zelf nodig had. Ze voelde en leefde zó met de ander mee, paste zich onbewust dusdanig aan, dat ze na verloop van tijd niet meer wist en voelde wat van haar zelf was. Dit meisje wist nog niets van hoogsensitiviteit en raakte door alle prikkels steeds verder van zichzelf verwijderd. Dat meisje was ik. 

Met vallen en opstaan ontdekte ik dat ik de wereld om mij heen anders en veel intenser beleef dan anderen. Hoogsensitief dus. Er ging op dat moment een wereld voor mij open. Alles wat ik eerder niet kon plaatsen viel nu op zijn plek.

Ik kon weer terug naar mijn eigen gevoel, naar wie ik ben en wat ik belangrijk vind in dit leven. Ik herontdekte dat vlammetje in mij, dat begint te branden wanneer het gaat om kinderen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Ik geloof dat ieder kind een eigen schat aan talenten, kwaliteiten en vaardigheden bezit. De kinderen die het niet lukt die schat te zien of in te zetten, wilde ik zó graag helpen, dat ik hier iets mee moest doen. Daarom volgde ik de opleiding tot Kindercoach en startte ik met al mijn kennis en ervaring mijn eigen praktijk.

Mijn verlangen naar harmonie maakt dat ik altijd mensen nader tot elkaar probeer te brengen. Als vanzelf bekijk ik situaties vanuit meerdere perspectieven. Mijn voldoening? Als ik zie dat jullie het beste uit jezelf halen en groeien.

K

En in mijn vrije tijd?

Dan luister ik graag muziek

Want, ik houd wel van een goede beat, drum of ontspannende piano. Dan waag ik ook graag een dansje. Een avondje gezellig uit eten, daar zeg ik geen nee tegen, en al helemaal als het om sushi gaat! Ik geniet ontzettend van de natuur en de stilte die het vaak met zich meebrengt. Een relaxte strandwandeling of juist een stevige wandeling in de bergen. Even mijzelf van alles ontkoppelen en aarden. In Nederland of lekker op reis, en als het even kan, dan het liefst elke keer weer iets nieuws ontdekken. Maar het meeste geniet ik van de tijd die ik doorbreng met mijn gezin en familie.

Herken je dit en wil jij….

De verbinding met jezelf terugvinden, jezelf (her)ontdekken, weer jezelf zijn en je lekker in je vel voelen?

Neem dan gerust contact met mij op.